• Gasten Muziek

  Het Zorghuis Kedichem
  "Zorgen moet je doen, niet maken..."

 • Jongenoud

  Het Zorghuis Kedichem
  "Zorgen moet je doen, niet maken..."

 • Vrijwilliger

  Het Zorghuis Kedichem
  "Zorgen moet je doen, niet maken..."

 • Vrijwilliger2

  Het Zorghuis Kedichem
  "Zorgen moet je doen, niet maken..."

Wilt u helpen bij het Zorghuis?

Wilt u iets betekenen voor anderen? Uw tijd zinvol besteden? Bent u op zoek naar leuk werk in een gezellige omgeving? Dan kunt u bij ons aan de slag als vrijwilliger. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor zorg en begeleiding, organisatie, huishouden, tuin, etc. We zijn blij met iedereen die zich meldt en zijn of haar talent bij ons wil inzetten. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Wat hebben we nu nodig?

Op dit moment zijn we op zoek naar meer vrijwilligers die ons willen helpen begeleiding en zorg. Is dit iets voor u? Dan kunt u zich via onderstaand formulier aanmelden.

INFORMATIE / AANMELDEN

 

Ervaringen

TRAINING EERSTE VRIJWILLIGERS ZORGHUIS KEDICHEM AFGEROND

Het Team Zorghuis Kedichem is tevreden met het resultaat van de in december afgeronde training van twee groepen vrijwilligers. De training, die door Monique Geerts werd verzorgd, bestond uit kennismaken met respijtzorg, omgaan met gasten, communicatie en sociale vaardigheden. Met begeleiding van enkele deskundigen werden tiltechnieken geleerd (ParaFit) en het herkennen van verschijnselen van diabetes en dementie (Rivas en Dementievriendelijk). De training bestond uit 5 sessies van 3 uur, op 14 december was de laatste training. Aan het eind kon coach Monique Geerts de behaalde certificaten uitreiken aan de deelnemers tijdens een feestelijke lunch in dorpshuis De Stoof in Kedichem.

Een training zoals wij die voor ogen hadden vraagt een behoorlijk budget, wat al snel uitkomt op een bedrag van circa € 10.000,- Het is dan ook belangrijk hiervoor sponsoren te vinden, zolang wij zelf nog geen inkomen hebben, maar dat is geen eenvoudige zaak. Gelukkig hebben wij twee geweldige instellingen bereid gevonden ons trainingsproject te steunen. Het fonds Sluyterman van Loo, te Beverwijk steunt ons met een mooi bedrag per geslaagde cursist. Dit fonds richt zich onder andere op Ouderen-projecten. Wij zijn hier zeer blij mee. Dan is het mooi te bedenken, dat onder de deelnemers ook enkele ouderen waren. Uiteindelijk hebben 12 vrijwilligers met succes de training voltooid, dat kan ons dan een mooi bedrag opleveren.

Tijdens een bijeenkomst van de gemeente Leerdam in de zomer van 2017 werden vrijwilligers met een project samen gebracht met fondsen, die projecten ondersteunen. Tijdens deze sessie hebben wij kennis gemaakt met het Bert van Voorden Fonds, Leerdam. Dit fonds ondersteunt projecten speciaal bij onderwijs en trainingen. Wij waren zeer verheugd, dat na kennismaking met het Bestuur, Zorghuis Kedichem ook in aanmerking kwam voor een bijdrage in de kosten van de training. In het komend halfjaar hopen wij voor de derde groep vrijwilligers te starten met de training. De kans is groot, dat het Bert van Voorden Fonds opnieuw een bijdrage in de trainingskosten zal leveren. Wij gaan dan ook weer op zoek naar een tweede sponsor om weer minimaal de helft van de kosten te dekken.

 • Joop van Staaijeren - vrijwillige penningmeester / kwartiermaker

  Joop van Staaijeren - vrijwillige penningmeester / kwartiermaker

 • Facebook bericht nav van een vrijwilligersavond

  Facebook bericht nav van een vrijwilligersavond

  't Was een interessante avond. Kan niet wachten tot de deuren opengaan voor dit mooie initiatief! Wat lijkt het me heerlijk als mantelzorgers even op adem kunnen komen terwijl er voor hun geliefde naaste in alle rust en liefde gezorgd wordt! Waar een dorp groot in kan zijn! Geweldig!

 • Monique van de Langenberg - Vrijwillige Communicatie PR

  Monique van de Langenberg - Vrijwillige Communicatie PR

  Een geweldig initiatief en leuk om vanaf het eerste uur erbij betrokken te zijn. 

 • Gretha Oosterom - Vrijwillige Initiatiefnemer / kwartiermaker

  Gretha Oosterom - Vrijwillige Initiatiefnemer / kwartiermaker

  Het is mijn droom om een zorghuis te realiseren in Kedichem. Dit doe ik met veel plezier - samen met anderen - als vrijwillige initiatiefnemer.

 • Jacqueline Wolthuis - Vrijwilligster website

  Jacqueline Wolthuis - Vrijwilligster website

  Ontzettend leuk en goed initiatief om te mogen ondersteunen met mijn expertise op het gebied van webdesign en -bouw.

 • Saskia Smeenk - Vrijwillige Initiatiefnemer

  Saskia Smeenk - Vrijwillige Initiatiefnemer

  Het is inspirerend om samen met anderen dit prachtige initiatief vorm te mogen geven. Ik krijg er energie van en heb mijn kennis en kunde als zorginnovator ingezet bij de opzet en schrijven van het businessplan.

 • Joop van Staaijeren - vrijwillige penningmeester / kwartiermaker
 • Facebook bericht nav van een vrijwilligersavond
 • Monique van de Langenberg - Vrijwillige Communicatie PR
 • Gretha Oosterom - Vrijwillige Initiatiefnemer / kwartiermaker
 • Jacqueline Wolthuis - Vrijwilligster website
 • Saskia Smeenk - Vrijwillige Initiatiefnemer

  • Contactgegevens

   Zorghuis Kedichem
   Koningin Wilhelminalaan 46
   4247 EN  Kedichem
  • Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tel: 06 - 29 10 13 87 (Gretha Oosterom)

   Volg ons

Locatie

 

Nieuwsbrief