03juli

“Van een gast in het Zorghuis”

Sinds maart kom ik regelmatig in het Zorghuis, omdat niet alle dagen mijn kinderen, hulp en vriendinnen er kunnen zijn om mij te helpen. Dat vond ik in het begin best spannend. Ik was op onbekend terrein. Ik kende de mensen daar niet.

Ik heb dementie en dat is voor mezelf al en dus ook voor anderen soms moeilijk te begrijpen. Het is een rot ziekte, in het begin kreeg ik aanvaringen omdat ik veel dingen vergat. Ik wou het zelf eigenlijk ook niet geloven dat ik dit had en ik hoopte dat er medicijnen voor waren.

Maar deze ziekte kun je niet anders dan aanvaarden en ik probeer er open over te zijn  tegen mensen als ik  merk dat ze belangstelling hebben en  het misschien kunnen begrijpen. Zulke mensen heb ik in het Zorghuis getroffen. Ze weten het en houden er rekening mee. Ze vragen wat ik graag zou willen doen, laten me kiezen. Ik kan moeilijk namen onthouden, maar een aantal vrijwilligers en de verpleegkundige Gretha ken ik als ik ze zie.

Omdat ik er nu elke dinsdag kom en een keer per maand er ook logeer kennen ze mij ook en weten ze wat ik leuk vind. Want ik hou er niet van de hele dag te zitten. Ik doe graag iets. Ik ga graag naar buiten en ben dol op dieren. Dan nemen ze me mee naar het Glasmuseum of naar de pas geboren lammetjes of gaan we bloemen planten in de tuin. Ik vind het ook leuk om mee te helpen met de afwas of snijden in de keuken, met vrijwilligsters de hond uit te laten. Een van mijn vriendinnen is ook al eens thee komen drinken. Dat kan allemaal. En als ik verdriet heb, troosten ze me. Ze zijn erg lief voor me en respectvol.

In het Zorghuis in Kedichem voel ik me veilig en meer dan welkom. Mijn kinderen en ik zijn heel blij met dit bijzondere initiatief en de inzet van iedereen die dit mogelijk maakt.

 Een dikke knuffel voor iedereen, Simone van Meteren-Koek

Posted in nieuws

  • Contactgegevens

  • Zorghuis Kedichem
   Koningin Wilhelminalaan 46
   4247 EN Kedichem

   Coördinatoren: Gretha Oosterom & Martine Visser
   Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Tel: 0183-745987

  • Volg ons: 

Locatie

Locatie