15april

“Van de vrijwilligers”

Bij de afgelopen dorpsraadbijeenkomst stond ik als vrijwilliger met meerdere collega’s het zorghuis te promoten. Om ervaringen te delen en om wat je als vrijwilliger kunt betekenen om de mantelzorger te ontlasten. Zelf neem ik één dagdeel, meerdere keren voor mijn rekening, maar langer is altijd mogelijk.

Als vrijwilliger heb ik in het zorghuis al verschillende gasten mogen ontvangen in een huiselijke, ontspannen sfeer. Je wilt het de gast zoveel mogelijk naar de zin maken.  Voordat de gast komt lees je je in en praten we bij, weet je wat de gast voor interesses heeft om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Bij de ontvangst van de gast doen we eerst een “bakkie” als warm welkom. Om met de gast kennis te maken, gerust te stellen of te laten wennen.

Een goed voorbeeld is dat de gast geniet van dieren en zo mochten wij bij de fam. Godfroid gastvrij de lammetjes bewonderen en op een andere locatie de kippen en komt de gast “thuis” met een doosje verse eieren. Samen met nog een collega vrijwilliger hebben we met de gast een bezoekje gebracht aan de Glasblazerij waarvan zowel de gast als wij hebben genoten. Bij thuiskomst hebben we een ‘bakkie’ gedaan en gaan we, als de gast er toe in staat is, het eten bereiden.

Voor de gasten die binnen vertoeven zijn er o.a. spelletjes, legpuzzels, activiteiten als bv. cake bakken die de gast fijn vinden en hun passen. Bij goed weer gaan we naar buiten evt. wandelen met of zonder hulpmiddelen van rollator of rolstoel (uit eigen gebruik of van het zorghuis) en/of op het terras in de tuin. Na zo’n dag gaat de gast met een te vrede gevoel naar huis en kijk je zelf met veel plezier uit naar de volgende gast.

Lijkt het jou leuk om mijn collega vrijwilliger te zijn meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 0183-745987 of 06- 15475172 een bezoekje is in overleg altijd mogelijk.

Jacqueline Pouw (vrijwilliger Zorghuis Kedichem)

Posted in nieuws

  • Contactgegevens

  • Zorghuis Kedichem
   Koningin Wilhelminalaan 46
   4247 EN Kedichem

   Coördinatoren: Gretha Oosterom & Martine Visser
   Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Tel: 0183-745987

  • Volg ons: 

Locatie

Locatie