05juli

Stand van zaken juni 2018

Het is al weer een tijd geleden, dat we nieuws te melden hadden. Na het afronden van de training vrijwilligers in december vorig jaar, is er hard gewerkt aan andere zaken, zoals contacten sponsoren over onze financiën, presentaties om nieuwe sponsoren te werven, maar ook constant overleg met Kleurrijk Wonen en de aannemer die de aanpassing gaat doen van ons pand Koningin Wilhelminalaan 46.

In oktober 2017 werden de vergunningen verstrekt aan Kleurrijk Wonen door de gemeente Leerdam, om het beoogde pand geschikt te maken als zorghuis. Tegen de verlening van de vergunningen werd door een aantal inwoners van Kedichem een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente. Deze bezwaren hebben er toe geleid, dat eind februari jl. een hoorzitting heeft plaatsgevonden onder leiding van de zogenaamde Bezwarencommissie. Bekende en nieuwe bezwaren zijn aan de orde gekomen. De Bezwarencommissie heeft geoordeeld, dat de gemeente Leerdam een aantal punten nader diende te onderzoeken en beter moest onderbouwen, zoals het parkeren en verkeersmutaties rond een zorghuis. Welke veiligheidsvoorschriften zijn van toepassing op het verblijf van logerende zorgvragers en overdag verblijvende cliënten in dagopvang. Inmiddels heeft de gemeente Leerdam deze zaken nogmaals beoordeeld en hierover besluiten genomen.

Het Zorghuis Kedichem dient ruimte te maken voor het mogelijk plaatsen van drie voertuigen op eigen terrein. In de nacht mogen maximaal 4 zorgvragenden in het zorghuis verblijven. Overdag mogen er maximaal 10 zorgvragenden in het pand zijn. Er wordt pertinent geen vergunning verstrekt voor het starten van een hospice, dit werd ook niet door ons aangevraagd. Indien het zorghuis zou stoppen moet het pand weer een gewoon  woonhuis worden. De reeds verstrekt vergunningen blijven dus van kracht met toevoeging van genoemde bepalingen. Kortom het Zorghuis Kedichem gaat van start.

Met Kleurrijk Wonen zijn de laatste afspraken gemaakt over de aanpassingen van het pand. Als alles goed gaat zal de aannemer nog deze week of anders komende week zijn opdracht krijgen en kan na een voorbereiding van circa 3 weken gaan starten, waarbij doorwerken in de bouwvak vakantie zelfs mogelijk is. Met 6 tot 8 weken zal alles gereed zijn en kan de inrichting beginnen. Dat kan ook heel snel gaan, want de meeste zaken zijn reeds aangeschaft en tijdelijk opgeslagen.

Vanaf nu wordt het echt een drukke tijd, immers er moet nu door ons pr-werk gedaan worden naar omliggende gemeentes om als zorgaanbieder cliënten te verwerven. Om als zorgaanbieder te kunnen optreden hebben wij eind 2017 diverse procedures doorlopen om als zorgaanbieder te voldoen, met succes en zijn officieel toegelaten door het IBMN (Inkoop Bureau Midden Nederland)

Wij moeten een goed marketingplan opstellen om ons zorghuis in de regio te presenteren. Hierbij kunnen wij best nog hulp gebruiken, dus mocht u interesse hebben om ons bestuur te komen versterken, zijn wij daar zeker zeer blij mee.

Maar niet alleen op marketing gebied hebben we versterking nodig, ook bij de andere bestuurlijke zaken is dat nodig. Het opstarten en de eerste tijd met gasten zal heel veel inzet vragen van het bestuur. Aanmelden kan bij Joop van Staaijeren, Bert van der Lee of David van Maanen.

Tevens moet groep 3 van de vrijwilligers op training om tijdig inzetbaar te zijn, de training is immers 5 sessies verdeeld over 2 maanden. Wilt u, nu de start daar is, alsnog vrijwilliger worden dan bent u van harte welkom bij ons team. Hiervoor kunt u contact opnemen met Gretha Oosterom, beoogd coördinator van Zorghuis Kedichem.

Het is natuurlijk mooi, dat we nu snel alles kunnen afronden en we ons doel gaan bereiken: een zorghuis in Kedichem, met een duidelijke regio functie in de nieuwe gemeente Vijfherenlanden, maar ook voor de omliggende plaatsen. Ook Kleurrijk Wonen en de aannemer zullen zich inzetten om de verbouwing zo snel mogelijk te realiseren. Wij hopen  op 1 oktober a.s. het Zorghuis Kedichem officieel te kunnen openen of zoveel eerder als de verbouwing gereed is.

Posted in nieuws

  • Contactgegevens

  • Zorghuis Kedichem
   Koningin Wilhelminalaan 46
   4247 EN Kedichem

   Coördinatoren: Gretha Oosterom & Martine Visser
   Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Tel: 0183-745987

  • Volg ons: 

Locatie

Locatie