28oktober

SamenLoopvoorHoop & het Zorghuis oktober 2019

Een team van het Zorghuis Kedichem heeft deelgenomen aan de SamenLoopvoorHoop in Leerdam op 4 en 5 oktober jl. 

SamenLoopvoorHoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette wordt samen met lotgenoten stilgestaan bij kanker én wordt het leven gevierd. 

Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. 

Het evenement vond plaats op de Plesmanstraat in Leerdam op het terrein van Schreuders Sport. Het team van het Zorghuis bestond uit 32 wandelaars die de 24 uur hebben vol gewandeld. Alleen, met 2,3 of 4 wandelaars. Een goede gelegenheid om bij te praten.

​'s Avonds werden kaarsen aangestoken die in kaarsenzakken stonden die door ongeveer 1200 mensen voorzien waren van een tekst, aanmoediging, afbeelding of iets dergelijks. Om te herdenken, hoop te geven of dankbaar te zijn. De kaarsen bleven de hele nacht branden; een indrukwekkend gezicht.

De hele vrijdagavond en zaterdag overdag werd vanaf het podium een programma verzorgd in de vorm van muziek, voordragen van gedichten, vertellen van persoonlijke verhalen. 

Op de braderie was van alles te beleven. Het Zorghuis was ook aanwezig met een kraam waar handmassage werd gegeven, kinderen werden geschminkt, artikelen werden verkocht en uiteraard aan de naamsbekendheid van het Zorghuis werd gewerkt. 

De opbrengst van de gehele braderie was bestemd voor het KWF. De totale opbrengst van deze Samenloop was 77960 euro! 

's Middags om 16 uur vond de afsluiting plaats. Tijdens de afsluiting werd bekend gemaakt dat het Zorghuis de publieksactie heeft gewonnen. Dit houdt in dat wij naast het toekennen van het ingediende project van twee hoog-laagbedden voor het Zorghuis ook nog eens 500 euro hebben ontvangen. We zijn daar ontzettend blij mee. Alle stemmers bij deze ook heel hartelijk bedankt.

Joke de Vries-Bruggert

Stukje van een deelnemer in ons team:

Toen ik wakker werd van mijn wekker in de nacht van 4 op 5 oktober, vroeg ik me af: waarom doe ik dit ook alweer? Ik wist eigenlijk niet wat een Samenloop voor Hoop inhield, maar wist dat ik ging lopen voor het Zorghuis in Kedichem. Ik wilde dat graag doen, omdat ik mijn steentje wil bijdragen en het belangrijk vind dat we waar mogelijk zorgen voor de mensen om ons heen die het zwaar hebben.

Zonder verwachtingen kwam ik om 1 uur aan op het terrein met mijn wandelmaatje. We zouden van 01.00 tot 04.00 uur rondjes gaan lopen (we waren al bang dat we duizelig zouden worden), dat was alles wat we wisten. Vanaf het moment dat we startten wisten we eigenlijk al dat het ons mee zou vallen: het parcours was prachtig verlicht door de kaarsen die de route aangaven, er waren veel andere mensen die hetzelfde deden en de rondjes waren gelukkig zo groot dat we niet duizelig werden. De foto's en boodschappen op de kaarsenzakken gaven alles nog een extra lading: ik liep voor het Zorghuis, maar tegelijkertijd voor al die andere mensen die met kanker te maken hebben (gehad). Voor we het wisten was het 4 uur en werden we afgelost, stiekem ook wel jammer dat het klaar was.

Volgende keer loop ik weer voor het Zorghuis en tegen kanker, jij ook?

Posted in nieuws

  • Contactgegevens

  • Zorghuis Kedichem
   Koningin Wilhelminalaan 46
   4247 EN Kedichem

   Coördinatoren: Gretha Oosterom & Martine Visser
   Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Tel: 0183-745987

  • Volg ons: 

Locatie

Locatie