02september

ORANJE FONDS ZEGT € 40.000,- TOE

Bestuur en initiatiefnemers van zorghuis Kedichem zijn blij met de toezegging van het Oranjefonds van € 40.000,-   Met deze toezegging komt het totaal bedrag in zicht, dat nodig is voor de financiering van de eenmalige opstart/projectkosten.

Zorghuis Kedichem gaat 7 dagen per week 24 uur per dag opvang bieden aan mensen die zorg nodig hebben. Dit wordt geboden door goed opgeleide en gemotiveerde vrijwilligers in de oude pastorie naast de kerk in de vorm van groepsopvang/dagbesteding, logeren en hospicezorg. Vrijwillige begeleiders nemen alleen de taken over van de mantelzorger. De eigen zorgverleners - zoals de huisarts en thuiszorg - blijven de professionele zorg verlenen tijdens het verblijf in het zorghuis. Doelstelling van het zorghuis is dat mensen die zorg nodig hebben in eigen omgeving kunnen blijven wonen. En ook om mantelzorgers zodanig te ondersteunen dat ze niet overbelast raken.

De fase waarin het zorghuis verkeert is dat er een stichting is opgericht, een bestuur is benoemd en een projectplan is opgesteld. Wat er nu moet gebeuren is het rondkrijgen van de financiering van de eenmalige opstartkosten voor bijvoorbeeld de inrichting en projectleiding. Dit gebeurt middels het indienen van aanvragen van financiële steun bij fondsen en subsidieverstrekkers.

Op dit moment is een totaal bedrag van € 65.000,- toegezegd waarvan € 40.000,- door het Oranje Fonds, € 20.000,- door het Roomsch Catholiek Ouder Armenkantoor (RCOAK en € 5.000,- door gemeente Leerdam.  “We zijn blij met elke toezegging en gaan door met het indienen van aanvragen tot het bedrag gehele bedrag binnen is”, aldus initiatiefnemer Saskia Smeenk en penningmeester Joop van Staaijeren. Daarna worden vervolgstappen gezet zoals de uitwerking van de organisatie, het opleiden van vrijwilligers en de inrichting van het zorghuis.

Het Oranje fonds steunt jaarlijks ruim 7500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven, die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

ORANJE FONDS ZEGT € 40.000,- TOE

Posted in nieuws

  • Contactgegevens

  • Zorghuis Kedichem
   Koningin Wilhelminalaan 46
   4247 EN Kedichem

   Coördinatoren: Gretha Oosterom & Martine Visser
   Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Tel: 0183-745987

  • Volg ons: 

Locatie

Locatie