25juni

Huisvesting Zorghuis

Inmiddels is bekend, dat ons streven voor vestiging in de voormalige pastorie niet is gelukt. Onze bedoeling was om de pastorie te huren van de kerk, nadat een verbouwing zou zijn uitgevoerd om het pand geschikt te maken als zorghuis. Het kerkbestuur heeft aangegeven de voorkeur te geven aan een verkoop van het pand. Dat was voor de Stichting Zorghuis niet mogelijk en zijn wij naarstig op zoek gegaan naar een andere financieringsinstelling. Met hulp van het Leerdamse College van Wethouders hebben wij Woningcorporatie Kleurrijk Wonen bereid gevonden hierbij een grote rol te spelen. Door Kleurrijk Wonen is de pastorie bezocht en de mogelijkheden bekeken wat betreft de aankoop en verbouwing. Helaas waren aankoopprijs en verbouwingskosten van dien aard, dat de investering niet verantwoord zou zijn. Waarmee het hoofdstuk voormalige pastorie in goed overleg met het kerkbestuur kon worden afgesloten.

Kleurrijk Wonen blijft enthousiast om voor ons een pand te realiseren, dus zijn diverse mogelijkheden in Kedichem onder de aandacht gebracht. Op korte termijn hopen wij dan ook over een pand te beschikken ten behoeve van het Zorghuis. Zoals bekend beschikken wij al over voldoende toezeggen om de inrichting te realiseren, diverse fondsen hebben hiervoor € 130.000,- beschikbaar gesteld.

Indien in april een pand beschikbaar komt, de aanpassingen gedaan worden in mei/juni dan kunnen we voorzichtig starten op 1 juli a.s. Met zijn allen duimen wij daarvoor.

Posted in nieuws

  • Contactgegevens

  • Zorghuis Kedichem
   Koningin Wilhelminalaan 46
   4247 EN Kedichem

   Coördinatoren: Gretha Oosterom & Martine Visser
   Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Tel: 0183-745987

  • Volg ons: 

Locatie

Locatie