nieuws

25juni

Appeltjes van Oranje (aktie Oranjefonds)

25 juni 2016

Elk jaar worden door het Oranjefonds gesteund door koning Willem-Alexander en koningin Maxima projecten genomineerd voor deze koninklijke onderscheiding en kunnen initiatiefnemers naast de toegekende bijdrage van het fonds nog een mooi bedrag ontvangen en een kunstwerk van prinses Beatrix. Helaas is het project Zorghuis Kedichem niet genomineerd en buiten de prijzen gevallen.

25juni

Huisvesting Zorghuis

25 juni 2016

In april dachten we dichtbij een geschikt pand te zijn. Maar helaas was een andere partij ons net voor. Een volgende mogelijkheid op onze lijst ging op het laatste moment niet door. Het zit ons en Kleurrijk Wonen even niet mee om een pand te verkrijgen. Maar gelukkig blijft Kleurrijk Wonen positief en vol goede moed doorgaan, dus ook ons team blijft optimistisch om in Kedichem een mooi pand te vinden. Gaat dat lukken in juli? Dan is starten in september a.s. zeker nog mogelijk.

Wat zou dat geweldig zijn, dan kunnen we op de Rommelmarkt van 3 september a.s. ons echt goed presenteren, mogelijke cliënten ontmoeten en nog enkele vrijwilligers werven. Op dit moment hebben we ruim 50 vrijwilligers voor de begeleiding van cliënten en circa 10 “technische” vrijwilligers. Voor de begeleiding kunnen we nog vrijwilligers gebruiken. Dus heeft u belangstelling en nog niet aangemeld? Dan heeft u nog steeds de kans dit alsnog te doen, ons team zal er zeker blij mee zijn.

25juni

Huisvesting Zorghuis

25 juni 2016

Inmiddels is bekend, dat ons streven voor vestiging in de voormalige pastorie niet is gelukt. Onze bedoeling was om de pastorie te huren van de kerk, nadat een verbouwing zou zijn uitgevoerd om het pand geschikt te maken als zorghuis. Het kerkbestuur heeft aangegeven de voorkeur te geven aan een verkoop van het pand. Dat was voor de Stichting Zorghuis niet mogelijk en zijn wij naarstig op zoek gegaan naar een andere financieringsinstelling. Met hulp van het Leerdamse College van Wethouders hebben wij Woningcorporatie Kleurrijk Wonen bereid gevonden hierbij een grote rol te spelen. Door Kleurrijk Wonen is de pastorie bezocht en de mogelijkheden bekeken wat betreft de aankoop en verbouwing. Helaas waren aankoopprijs en verbouwingskosten van dien aard, dat de investering niet verantwoord zou zijn. Waarmee het hoofdstuk voormalige pastorie in goed overleg met het kerkbestuur kon worden afgesloten.

Kleurrijk Wonen blijft enthousiast om voor ons een pand te realiseren, dus zijn diverse mogelijkheden in Kedichem onder de aandacht gebracht. Op korte termijn hopen wij dan ook over een pand te beschikken ten behoeve van het Zorghuis. Zoals bekend beschikken wij al over voldoende toezeggen om de inrichting te realiseren, diverse fondsen hebben hiervoor € 130.000,- beschikbaar gesteld.

Indien in april een pand beschikbaar komt, de aanpassingen gedaan worden in mei/juni dan kunnen we voorzichtig starten op 1 juli a.s. Met zijn allen duimen wij daarvoor.

25juni

Voorjaarsmarkt in de Stoof op 12 maart

25 juni 2016


Op 12 maart werd voor het eerst een voorjaarsmarkt gehouden in de Stoof, een goede gelegenheid om het Zorghuis Kedichem weer eens onder de aandacht te brengen van het publiek. Met een dubbele stand hebben we weer geprobeerd vrijwilligers te werven en certificaten te verkopen voor het eigen kapitaal van het zorghuis. Met succes !!

Er zijn weer enkele vrijwilligers bijgekomen en zitten nu al op ruim 60 personen. Zodra er een pand beschikbaar komt zullen alle vrijwilligers, voor zover nodig, een korte training krijgen over hoe te werken als begeleider van cliënten, eenvoudige verzorging en veiligheid. Een aantal vrijwilligers waren aanwezig op een informele sessie op 4 maart, met als doel alvast hulp te willen bieden aan Kekummers die momenteel al wat hulp kunnen gebruiken. Dit als voorproefje op het werk in het Zorghuis.

Tijdens de voorjaarsmarkt is het ons weer gelukt een tiental certificaten van € 25,- te verkopen aan bezoekers van onze stand. Totaal zijn er nu al 85 certificaten verkocht aan belangstellenden, terwijl aan Lionsclub Leerdam er nog eens 200 werden verkocht. Een fantastisch resultaat tot nu toe. Totaal hebben we nu € 7.125,- eigen kapitaal. Heel mooi maar nog lang niet genoeg. Bij de start van het Zorghuis hebben we zeker zelf € 25.000,- aan eigen geld nodig, dan zullen Rabobank en de gemeente Leerdam zeker bereid zijn om een aanvullend krediet aan ons te verstrekken. Kortom er moeten nog heel veel certificaten worden verkocht. U bent van harte uitgenodigd dit alsnog te doen, als u dit nog niet heeft gedaan.

11maart

Bezoek Kleurrijk Wonen op 8 maart

11 maart 2016

Kleurrijk Wonen, de woningcorporatie in Leerdam en omgeving, heeft een bezoek gebracht aan het zorghuis. Doel van de ontmoeting was om mogelijkheden voor huisvesting met elkaar te verkennen. Kleurrijk Wonen heeft onder meer een bezoek gebracht aan de voormalige Pastorie. De Stichting heeft het programma van eisen (onze wensenlijst) meegegeven, zodat Kleurrijk Wonen ook kan bekijken of zij een eigen aanbod hebben dat passend is. Eind april horen we meer, nu gaat Kleurrijk Wonen aan de slag met het doorrekenen en beoordelen van wensen en mogelijkheden.

20oktober

RCOAK zegt € 20.000,- toe

20 oktober 2015

RCOAK zegt € 20.000,- toe

Het is alweer enige tijd geleden, maar op 26 mei 2015 heeft het RCOAK € 20.000,- toegezegd aan Zorghuis Kedichem. Dit was de eerste toezegging en we zijn hier nog steeds heel blij mee.

30september

VSB Fonds zegt € 50.000,- toe

30 september 2015

VSB Fonds zegt € 50.000,- toe

Gisteravond laat kreeg Zorghuis Kedichem bericht van het VSB Fonds dat ze € 50.000,- heeft toegezegd. De initiatiefnemers en het bestuur zijn bijzonder blij met dit goede nieuws. Van het totaal van de opstart/projectkosten van € 208.000,- is nu € 125.000,- toegezegd. Dat betekent dat we ruim over de helft zijn. En er zitten nog een aantal kansrijke fondsaanvragen in de pijplijn. Samengevat "We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet". 

07september

RDO Balije van Utrecht zegt € 10.000,- toe

07 september 2015

Wederom is er een toezegging gedaan door het fonds RDO Balije van Utrecht van € 10.000,- Er is nu totaal € 75.000,- van de ruim € 200.000,- binnen. We zijn op de goede weg.

04september

Jaarmarkt Kedichem 5 september

04 september 2015

Jaarmarkt Kedichem 5 september

Het zorghuis heeft zaterdag 5 september op de jaarmarkt Kedichem gestaan. En met succes. Er hebben zich wederom verschillende vrijwilligers en sponsoren aangemeld. We zitten nu op 50 vrijwilligers van de 90 die we nodig hebben.

02september

ORANJE FONDS ZEGT € 40.000,- TOE

02 september 2015

ORANJE FONDS ZEGT € 40.000,- TOE

Bestuur en initiatiefnemers van zorghuis Kedichem zijn blij met de toezegging van het Oranjefonds van € 40.000,-   Met deze toezegging komt het totaal bedrag in zicht, dat nodig is voor de financiering van de eenmalige opstart/projectkosten.

<<  1 2 [3
  • Contactgegevens

  • Zorghuis Kedichem
   Koningin Wilhelminalaan 46
   4247 EN Kedichem

   Coördinatoren: Gretha Oosterom & Martine Visser
   Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Tel: 0183-745987

  • Volg ons: 

Locatie

Locatie